#Pao de queijoa ja acaita

Sunnuntaina 16.lokakuuta koitti aika, jolloin Team Palapalloa vaihtoi ensimmäistä kertaa reissun aikana mannerta. Ei siinä muuta kuin kamat kasaan ja kasat lentokoneeseen. Niinkin näppärästi kun homma nykypäivänä hoituu. Suuntana oli tällä kertaa Brasilia ja Sao Paulo.

Ihan ummikkoina siirtyminen uuteen kaupunkiin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Sarppa oli jo tuossa muutama vuosi takaperin ehtinyt ottamaan hieman ensituntumaa Brasilian kuumista sambarytmeistä sekä elämästä ylipäätänsä. Näin ollen tiedossa olikin jo etukäteen, mikä Brasilian täsmäiskussa olisi kaikista tärkeintä: Pao de queijo (brasilialainen juustoleipä) sekä Acai. Nämä kaksi taivaallista herkkua olivatkin syy sille, miksi kyseinen maa ylipäätänsä oli päätynyt reissukartallemme.;)

Matka Sao Pauloon sujui rennon letkeästi elokuvien sekä lentokoneruokien ihmeelliseen maailmaan uppoutuen. Ja yhtä letkeästi matka jatkui myös määränpäässä, kun sunnuntain kunniaksi päätimme säästää reissukuntoamme ja nappasimme taksin hostellille. Hinta hieman kirpaisi, sillä pirssiköröttely verotti pyhäpäivästä johtuen kukkaroamme kutakuinkin 30 euron verran. Mutta ainakin pääsimme perille ilman sen suurempaa säätämistä. 🙂
(Yleisesti ottaen ystävämme über on jälleen kerran heti julkisen liikenteen jälkeen budjettireissaajalle se kaikista näppärin ja edullisin kulkuväline, mutta nettiliittymää tuntui olevan kerrassaan mahdotonta saada lentokentältä.)

Hostellimme (Cafe Hostel) sijaitsi Vila Madalenan alueella, joka meidän silmissämme näytti lähestulkoon brasilialaiselta versiolta Helsingin Kalliosta:
kulttuuria, kahviloita, katutaidetta sekä tietysti hipstereitä löytyi joka kulmasta ja elämä tuntui olevan kaikin puolin ihanaa. 🙂

Eikä itse hostellikaan ollut mikään turha löytö. Päinvastoin. Kukkaron nyörit pysyivät hyvin ruodussa 9 euron sänkyhinnalla ja kanssa-asujia riitti kulttuurimatkailijoista reppureissaajiin, puhumattakaan käsittämättömän ihanasta henkilökunnasta. Jutun juurta oli siis mahdollista viritellä milloin mistäkin, mutta tarpeen tullen oma rauha oli myös järjestettävissä.

Iso plussa hostellissa oli myös sen herkullinen buffet-aamiainen, joka oli mahdollista lunastaa n. 4 euron lisähinnalla. Mutta ne eurot eivät todellakaan menneet hukkaan: kahvi oli taivaallista, hedelmät sulivat suuhun, leipä oli vasta paistettua ja kakkuja löytyi useampaa eri sorttia. Nam. Jos Brasilia ei jostain syystä muuten sytyttänyt makuhermoja liekkiin, niin tuolla aamupalalla päivä lähti takuuvarmasti käyntiin myös nirsompienkin ruokailijoiden perspektiivistä. Ja sen voimin jaksoi pitkälle iltapäivään. Vaikka välissä pitikin aina tietysti tankata energiavarastoja sillä pao de queijolla sekä acailla. Kun kerta niiden vuoksi sinne Brasiliaan oli tultu. 😉

Viikon mittaiseen Sao Paulo-visiittiimme ehti mahtumaan yllättävän paljon tavaraa: nautimme rauhassa kahvilaelämästä, shoppailimme uudet Havaianas-släpärit (jotka ovat vuosien saatossa kallistuneet ihan valtavasti!), seikkailimme pitkin poikin kaupunkia, tutustuimme niin puistoihin kuin pieniin sivukujiin sekä vietimme aikaa aivan käsittämättömän upeiden ihmisten kanssa. Niin, ja ehdimmepä me myös pyörähtää Sao Paulon yössä! 🙂 Johan se oli toinen kerta ulkona tämän reissun aikana.

Uusi paikallinen ystävämme, Fabio, kutsui meidät tiistai-iltana mukaansa japanilaiseen karaokebaariin ja yllätimme jopa itsemme innostuessamme ajatuksesta. Perinteisen Aikuisen naisen sijasta listoilta löytyi niin System of a Downia kuin Spice Girlsejä, joten niinpä mekin siinä illan mittaan laulaa lurautimme biisin jos toisenkin. Ja lystiä oli. Kertakaikkisesti. 🙂

20161022_182757

Kaupunkielämän ohella Sarppa pääsi nauttimaan myös Sao Paulon tanssikoulutarjonnasta aina baletti- sekä nykytanssitunneista eri katutanssin alalajeihin. Ja kerran kun sitä taas vauhtiin pääsi, niin treenitunteja mahtuikin viikkoon lähemmäs parikymmentä. Ja oli mahtavaa. Sekä edullista. Useat tanssikoulut nimittäin tarjoavat kokeilijoille joko ilmaistunteja tai tutustumistarjouksia, joiden puitteissa pääseekin sitten tanssimaan niin paljon kuin sielu sietää. Ja sehän sietää. Sekä rakastaa. Ja vielä kun metrolla pääsi näppärästi melkein joka paikkaan, niin mikäs siinä sitten oli heiluessa.

Ilkka puolestaan hankki sielun ruokaa hieman toisenlaisesta näkövinkkelistä ja soluttautui erilaisille kaupunkikierroksille mukaan tutustumaan mm. Sao Paulon historiaan. Living and learning indeed. Taisi siinä tulla jossain vaiheessa jalkapalloakin katseltua uusien ystävien kanssa. 😉

Ilmojen suhteen ehdimme näkemään myös varsin laajan skaalan eri luonnonilmiöitä: pari ensimmäistä päivää vietimme lähemmäs 40´c tuntumassa, mutta muutaman päivän päästä tilanne ”normalisoitui” trooppisen myrskyn myötä ja lämpötila pysytteli sen jälkeen siellä 20´c hujakoissa.

Myrsky tosin kesti kaksi päivää ja vei mukanaan sähköt monesta eri kaupungin kolkasta. Myös meiltä. Mutta olihan se kokemus viettää pari päivää kynttilän valossa keskellä miljoonakaupunkia. Puhumattakaan tanssitunneista, jotka kaatosade sekä sähkökatkos yllätti totaalisesti. Hyvin siellä liike kuitenkin tästä huolimatta jatkui ja tanssin riemu sekä luovuus virtasi yhdessä katosta vuotavan veden kanssa. Mitä sitä turhia hyvää flowta keskeyttämään. 🙂

Viikko kaupunkielämää vierähti kaiken tekemisen keskellä todella nopeasti ja viimeisenä iltana huomasimme, ettemme olleet ennättäneet nauttimaan vielä edes lähialueemme suurimmista nähtävyyksistä: Sunset squaresta sekä Batman alleystä. Ei muuta kuin nokka kohti noita paikkoja, vaikkei auringonlaskua ollut luvassa vielä moneen tuntiin. 🙂

Lauantain kunniaksi naapurustossa raikasivat myös live-musiikin rytmit samban muodossa ja ihmisiä vilisi kaduilla juhlatunnelmissa kuin Suomen wappuna konsanaan. Siispä Batman alleyn katutaiteeseen tutustuminen sekä auringonlaskun odottelu sujuivat omalta osaltamme vallan riemukkaissa tunnelmissa. Ei huono viimeiseksi illaksi Brasiliassa.

Yllättävää varmasti kuulla, että myös tänne tulemme mieluusti vielä uudemmankin kerran. Ja suosittelemme myös muita maistelemaan Brasilian tarjoamia ihmeitä. Kuten sitä Pao de queijoa sekä Acaita. 😉

Loveee.

20161022_171636