#Seikkailemista Sansibarin rannoilla

Vierivä kivi ei sammaloidu ja niinpä Palapallonkin oli aika lähteä palloilemaan eteenpäin.
Hyppäsimme kaupungissa dalladallaan (paikallinen minibussi) ja otimme suunnan kohti saaren itäosia.

Julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen laittaa kotipuolen asioita todellakin uuteen näkövinkkeliin. Jos neljän ruuhka Helsingissä tuntuu ahdistavalta ja koet metrojen, bussien sekä ratikoiden olevan kotimatkalla täpötäysiä, niin tervetuloa Afrikkaan.

Täällä on lähes luksusta, jos saat matkustaa kahden hengen paikalla ainoastaan kolmen henkilön kanssa. Ja vieläpä jos sylissäsi on vain omat matkatavarasi.
Normaalisti siinä nimittäin saattaa olla myös naapurisi ja siitä seuraavankin tyypperöisen nyssykät, kun nämä itse kannattelevat sylissään muiden kanssamatkustajien lapsia tai satunnaisia matkaajia.

Kaikki tila otetaan hyötykäyttöön lattiasta kattoon ja on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että kahden hengen paikalla saattaa istua jopa kokonainen perhe. Ellei jopa kokonainen suku. Hämmästymme joka kerta paikallisten taidosta rakentaa itsestään mitä huikaisevampia ihmis- ja tavarapyramidejä! Cirque du Soleilkin kalpenee niiden rinnalla.

Sopu sijaa antaa, eikä kynnys keskustelutuokion aloittamiselle ventovieraan kanssa ole korkealla kun on ensin ottanut hyvän ihokontaktin siihen alle.
Ja julkisen liikenteen ehdoton plussapuoli on sen edullisuus. Matka Sansibarin kaupungista Pajeeseen kestää noin 2h ja maksaa noin euron per pää.

Läheisyyttä karsastaville tarjolla on myös taksikyytejä noin 25€ hintaan, mutta silloin jää ihmispyramidit kokematta. 🙂

Paje

Paje on erityisesti varjosuffaajien keskuudessa hyvin suosittu rantakohde. Tuulet ovat varjoilulle suotuisat, mutta matalasta rantavedestä johtuen aallot eivät pääse häiritsemään veden päällä liitämistä. Ei siis ihme, että koko paikka tuntuu olevan rakentunut pitkälti juuri varjosurffauksen ympärille.

Kustannuspoliittisista syistä johtuen me itse tyydyimme ihailemaan surffailijoiden taitoja rannalta käsin, vaikka haaveilimmekin pääsevämme osaksi tuota huvia.
Onneksi kilometrien mittainen rantaviiva tarjosi myös paljon muuta aktiviteettiä, joten tylsää tälläiselle budjettimatkaajalle tuskin tulee. Itse suoritimme omatoimista tutkimusmatkailua pitkin poikin Pajen rantoja ja nautimme nykytanssisessioista laskevan auringon seurassa. Toimi.

 

Majapaikka löytyi ihan rannan tuntumasta ja huone maksoi noin 17€/yö.
Isäntämme Salum oli mainio veikko, joka heti kättelyssä kertoi toimineensa ammattivarkaana ulkomailla ennen kuin löysi itselleen säädyllisemmän toimeentulon. Arvostimme tätä rehellisyyttä.:D

Salumin loihtima aamupala oli yksi parhaimmista, mitä olimme sinä vaiheessa reissua saaneet! Eikä herran sydämellisyyttä voinut myöskään olla huomioimatta..
Ja koska Salum tuntui tuntevan Pajessa melkein kaikki, niin hänen katon alla oli myös turvallista majailla. Vaikka ulkoapäin olisi voinut ensin kuvitella muuta. 😉
Tuolla visiitillä saimme paljon hyviä vinkkejä saarella elämiseen sekä siellä liikkumiseen. Kiitos siitä huikealle isännällemme.

Pajessa pääsimme nauttimaan todellista rantaelämää lähestulkoon autioilla rannoilla!
Ja kyllä sitä hiljaisuutta osasikin taas arvostaa.
Varsinkin kun kuulimme että high seasonin aikaan turistien sekä varjosurffaajien kansoittamat rantabaarit sykkivät elämää ja menoa. Mereen ei kuuleman mukaan meinaa edes mahtua uimaan, kun rämäpäiset vesiurheilun harrastajat suhauttevat tuulen mukana ilmansuunnasta toiseen.
Kokemamme Paje oli siis täysi vastakohta kuulopuheille. Ja me tykästyimme tähän Pajeeseen kovasti. ❤

Kahden kuukauden aikana emme kovin montaa suomalaista olleet vielä kohdanneet, mutta reissu itärannikolle poiki treffit toisen reissuparivaljakon kanssa.
Ihanaiset Titta ja Thomas, pariskunta joka kulkee myös Ikilomalla-nimimerkin alla, olivat onneksemme ottaneet hetkellisesti suunnakseen Sansibarin saaren.

Ikiloman ja Palapallon kohtaaminen tapahtui auringonlaskun aikaan rantabaarissa ja voi juku, kun oli kiva päästä vaihtamaan kokemuksia vaihteeksi omalla äidinkielellä!
Ja vielä kun vastapuolena oli niinkin huikeat tyypit kuin Titta ja Thomas, niin ei siinä kovinkaan pitkään tarvinnut puheenaiheita keksiä. Juttu luisti ja ainakin meillä oli kovin mukavaa. 🙂

Kiitos siis Titalle ja Thomakselle!
Takataskuun tarttui paljon vinkkejä sekä näkökulmia tulevia seikkailuitamme varten. Reilun vuoden verran maailmaa kiertäneelle Ikilomalle oli nimittäin ehtinyt kertymään jos minkämoisia tarinoita kerrottavaksi. Lisää tietoa niistä sekä heidän tulevista seikkailuista löydät sosiaalisen median ihmeellisestä maailmasta nimimerkillä Ikilomalla. Tsekkaa ihmeessä! 🙂

Meillä alkoi ainakin reissukuume taas nousemaan ja parin päivän Pajeilun jälkeen olikin taas hyvä suunnata nokka kohti uusia seikkailuita. Ei muuta kuin dalladalla alle ja menoksi!