#CircleOfLife

Maanantaina pääsimme toteuttamaan yhden Afrikan tavoitteistamme ja aamuhämärissä pakkasimme reput valmiiksi kolmen päivän safarimatkaa varten. Mukaan ei sinänsä hirveästi mitään tarvinnut, sillä teimme (ainakin omasta mielestämme) hyvän diilin Jockey Tours-nimisen matkayhtiön kautta ja lunastimme all inclusive-paketin 300€ päänuppihintaan. All inclusive sisälsi siis matkat, majoituksen, luonnonpuiston sisäänpääsyt sekä ruuat ja juomat. Unohtamatta tietenkään unohtumattomia elämyksiä.

 

Puskaradiota saamme kiittää tässäkin asiassa! Hostelliystävämme oli onnistunut aiemmin diilaamaan itselleen kyseisessä paikassa safarimatkan ”jämäpaikkojen” hinnalla, joka ilmeisesti näin high seasonina on suhteellisen harvinaista. Tai mistäs sitä tietää. Mutta tyytyväisiä olimme. That´s the point. Näin ollen matka käynnistyi ratkiriemukkaasti pomppivan minipakun kyydissä.

Masai Maran luonnonpuisto sijaitsee Tansanian ja Kenian rajalla ja matka Nairobista sinne kestää noin kuusi tuntia. Väliin mahtuu tosin myös muutama jaloittelu- ja lounastauko. (Jotka kestävät joko hetken tai sitten useamman hetken. Who knows. Ei ainakaan kuski itse. Siinä sitä vain yrität pitää kuskin näköpiirissäsi, jotta tiedät milloin nousta takaisin auton kyytiin).

Yksi komeimmista tauoista pidettiin melkein heti alkumatkasta, kun pysähdyimme ihmettelemään The Great Rift Valleyta Huikeat maisemat meinasivat siivittää Sarpan lintujen teille.

 

Matkaan mahtuu myös monta tuntia ”massage roadilla”. Teiden kunnosta johtuen tuli nimittäin lunastettua  myös tämän kesän vuoristorataelämyksetkin samaan hintaan. Not bad.:)

Määränpäähän, eli Rhino Tourist Campille saavuimme viiden kieppeillä ja nopean asettautumisen jälkeen minipaku kaasutti meidät kuoppien kautta varsinaiseen luonnonpuistoon, jossa ennätimme nauttimaan villistä luonnosta parin tunnin ajan.

Ja juku, portista päästyämme päässä alkoi lähes välittömästi soimaan Leijonakuninkaasta tuttu”Circle of life”. Olipan elämys heti kättelyssä!

Villiä, koskematonta savannia aukeni silmän kantamattomiin ja tuhatpäiset gnu-laumat jolkottelivat ristiinrastiin silmiemme edessä.  Eikä ihmisen kädenjälkeä näkynyt missään. Voiko sitä fiilistä nyt sanoilla enää kuvaillakkaan.

Ensimmäisenä iltana meillä oli myös kunnia tavata itse kuningas ja hänen perheensä (ja tämä upea leijona näytti ihan Mufasalta!), sekä gepardi. Hieman sitä itsekin taas nöyrtyi luonnon edessä, kun kuusi pientä leijonanpoikasta temmelsi menemään käsivarrenmitan päässä. How cute is that! ❤

 

Ensipuraisu safariin oli siis enemmän kuin onnistunut ja leirintäalueelle saavuttaessa pääsimme painelemaan suoraan illallispöytään. Ja ne ruuat! Vaihtoehtoja riitti jopa Sarpalle niin hedelmien kuin lämpimän ruuan joukosta ja raavaalle lihansyöjä Ilkalle oli tarjolla kunnon paistia.

Ja kun ruuan pääsi sulattelemaan iltanuotiolla kanssaolijoiden villejä reissutarinoita kuunnellen, niin eipä sitä tälläinen pieni ihminen olisi paljon muuta voinut elämältä toivoa. Paitsi kuuman suihkun. Ja sekin järjestyi. Wuhuu!

Toinen safaripäivä aloitettiin runsaalla aamiaisella ja ei muuta kuin minipakun nokka kohti savannia.
Heti kärkeen bongasimme seepra- ja gnu-laumojen keskeltä myös naarasleijonien joukkion, joka oli nauttimassa aamupalaansa ihan siinä meidän vieressä. Pääsimme myös todistamaan kuinka eräs näistä leijonaleideistä valmistautui synnytyspuuhiin itse Kuninkaan valvoessa vieressä. No words.

Muuten päivä meni pitkin poikin Masai Maraa huristellessa. Oli kirahveja, strutseja, antilooppeja, korvakoiria ja vaikka sun mitä. Ja se luonto! Aaw. Pelkästään jo sen ihmettely olisi ollut koko tämän reissun väärti. Tosin eipä picnik-hetki seepralauman keskellä nyt myöskään niin huono juttu ollut. Vaikka Sarpan ruuat oli jälleen kerran unohdettu matkasta. Onneksi silmänruokaa oli enemmän kuin mahan täydeltä. 😀

 

 

 

Päivä huipentui kohtaamiseen leopardin, krokotiilien sekä virtahepojen kanssa. Ja pääsimme todistamaan myös seepralauman suurta joen ylitystä Kenian puolelta Tansaniaan. Erityisen suloisia olivat ne pienet, ihanaiset seepravarsat, jotka into piukeina loikkivat turvat ylhäällä emojensa perässä rohkeina joen kuohujen yli. ❤

Tämän päivän jälkeen ruoka sekä uni todellakin maittoi.

Viimeinen aamu Masai Marassa toi mukanaan yhden ikimuistoisimmista auringonnousuista. Puoli kuuden aikaan valjastimme minipakun safarivalmiuteen ja sukelsimme pilkkopimeään aamuun. Ilma oli kolea ja tuuli ulvoi korvissa, mutta mikä elämys meitä odottikaan!

Pikkuhiljaa auringon ensisäteet alkoivat kurottelemaan vuorten välistä kohti taivaita ja väriloisto Masai Maran yllä oli lähes henkeäsalpaava. Ja kun sen sai jakaa vielä ympärillä käyskentelevän kirahvilauman kanssa, niin eipä taida tämä kokemus ihan heti painua unholaan. Again, no words needed.

Suuri ja nöyrä kiitos kaikille näille upeille ja uljaille eläimille, masai heimolaisille sekä tietysti luonnolle. Tämä kokemus oli uskomaton.

Respect.

Masai Maran kaikki kuvat löytyvät Facebookin puolelta 

Tämän reissun täsmätiedot:

– Ananas ja vesimeloni maistuu tauon jälkeen taivaallisilta
– Hyvä kuski auttaa unohtumattomaan Masai Mara elämykseen ja vie sinne, missä muut eivät ole
– Leopardin näkeminen safarilla on suhteellisen harvinaista
– On olemassa paikkoja, joissa ihminen kunnioittaa eläimiä ja luontoa
– Savanni ei välttämättä nukahda, vaikka laulu niin väittääkin