Keskiviikko 3.8.2016, Nairobi

#TäälläOllaan.

Afrikan Keniassa, Nairobin sykkeessä. Ja hauskintahan tässä on ettei tätä vieläkään ihan tajua todeksi. Mutta hitaita kun ollaan, niin eiköhän ne meidän olemattomat aivotkin pikkuhiljaa virittäydy maailma-modelle. 😉

Matka Helsingistä Nairobiin alkoi välilaskulla ja muutaman tunnin hengailulla Istanbulissa.

Ruokavaraukset Sarpan osalta eivät menneetkään läpi, joten Ilkka nautti lennoista neljän aterian voimin ja Sarppa mussutti kuivaa leipää. Istanbulista matkaan tarttui onneksi suklaata! And as we know: suklaa on avain parempaan elämään ja ratkaisu kaikkeen. Ei tarvinnut Sarpankaan olla nälästä kiukkuinen ja katsella Ilkan kasvavaa vatsakumpua kateellisena vierestä.

Ilkan ruoka
Sarpan ruoka

Nairobissa maahantulo sujui yllättävänkin nopeasti ja vastoin yleistä käytäntöä; meidän rinkatkin löysivät määränpäähän. Myös Sarpan.

Joten ei muuta kuin muutama tunti unta palloon lentokentällä ja heräämään sopivasti niin, että valmiiksi tilattu kuljetus hostellille ei koskaan saapunutkaan. But as we say in Africa: Pole pole. Pikkuhiljaa.

Nämä auttavaiset ihmiset täällä Keniassa onneksi ojensivat kätensä ja kahdelle pohjolan turistille saatiin buukattua uusi kyyti…Joka sitten sopivasti körötteli aamuruuhkissa meidät täysin vieraaseen paikkaan. Hyvähän siinä oli aamu-unisena huomata, ettei tämä kyllä muuten meidän hostelli ole. Ei muuta kuin auton nokka kohti kaupungin toista laitaa ja sovittua määränpäätä.

Matka kestikin sen arvioidun puolen tunnin sijaan pari tuntia ja maksoi noin 25€. Mutta perille päästiin. Pole pole.

Ensimmäiseen päivään mahtui tsippailua kaupungilla, päikkäreitä, uusia tuttavuuksia ja palloilua muuten vaan. Superyllärinä hostellilta sai kasvisruokaa halvalla (annokset kustantavat noin 1-2€) ja melkein kahden vuorokauden jälkeen Sarppakin sai lämpimän aterian, joka tietysti valmistui Afrikkalaiseen tyyliin hitaasti mutta varmasti. Arviotu puoli tuntia osoittautuikin kahdeksi ja puoleksi tunniksi. Mutta hyvää kannatti odottaa ja varsinkin kun ympärillä oli seuraa hostellin muista trevallereista jakamassa matkavinkkejä, niin mikäs siinä on möllöttää. Pole pole.

Tänään herättiinkin sitten ainakin omasta mielestämme hiukan freshimpinä kohtaamaan Nairobi (Onneksi täällä ei ole peilejä, joten mikään ei voi teilata meidän uskoa raikkaasta olemuksesta).
Aamulenkki Uhuru Parkissa käsitti kohtaamisen ihanan koululaislauman kanssa, afrikkalaisella musiikilla varustetun tilaisuuden ja aurinkoa. Ja aamupalaseuralaisena istui haukka viereisessä puussa. Siinä sitä ehkä alkoikin pikkuhiljaa tajuamaan, että täällä me ollaan. Afrikassa.
Uhuru Park, Nairobi.

Ja tästä meidän seikkailu voi pikkuhiljaa alkaa. Polepole.

Päivän faktatiedot ja opit:
– Kalja maksaa hostellin baarissa 2,5 euroa
– Uber on halvempi kuin taksit
– Kaikki reppureissaajat suosittelevat omatoimimatkailu
– Paikalliset eivät katso meitä kuin alieneja
– #Ilkka hoitaa
– #Seppäselle tapahtuu
– Sarppa oppi käyttämään hästägejä. 😉